Onko menestyminen työelämässä silkkaa sattumaa tai tuuria vai voiko ihminen vain päättää menestyä? Oletko koskaan tavannut henkilöä, joka näytti olevan jollain tavalla luonnollisesti lahjakas ja, joka näytti siltä, ​​että hän pystyisi hoitamaan vaikean tehtävän helposti? Tai oletko nähnyt tällaisen ihmisen vastakohdan? Ihmisen, joka onnistuu menestymään elämässä kovan työn, sinnikkyyden ja sisun avulla?

Kysymykseen vastaaminen

Syntyvätkö ihmiset sitten menestyneiksi vai pystyvätkö he omilla valinnoillaan tulla menestyneiksi? Tähän kysymykseen voin vastata – kyllä ja ei. Uskon, että kuka tahansa ihminen voi menestyä elämässä, mutta ihmisen tulee ensiksi tunnistaa omat luontaiset lahjansa ja käyttää niitä hyödykseen.  

Menestyksen avain

Mikä on avain menestykseen? Vinkki: se ei ole Netflixin katselu, piikittelevien kommenttien kirjoittelu Internetissä tai jatkuva negatiivinen asenne.

Minulla ei ollut lapsena työkaluja menestykseen. Olen ollut lapsesta asti ujo ja introvertti. Nuoresta lähtien minun on ollut vaikea aloittaa keskusteluja vieraiden ihmisten kanssa ja verkostoitua. Samalla tavalla en kokeillut uusia asioita, koska pelkäsin, että en ole niissä heti täydellinen.

Ahkeruus ja proaktiivisuus ovat menestymisen avaimia

Saattaa kuulostaa jopa itsestään selvältä, että proaktiivisuus ja asioiden tekeminen on avain menestykseen. Se ei kuitenkaan ole sitä, koska jokainen meistä pelkää epäonnistumisia ja suurin osa meistä on ainakin joskus laiskoja.

Työelämässä ja elämässä pätee sama totuus. Proaktiivisia ja “tekijä”-ihmisiä ei ole loputtomasti, vaikka kaikilla meillä on kyky siihen. Monet ihmiset eivät edes yritä, koska he pelkäävät epäonnistumista. Moni meistä ei halua vastuuta töissä, koska pelkäämme epäonnistumista. Suurimman osan passiivisuuden ja laiskuuden takana on pitkälti epäonnistumisen pelko.

Yritä siis! Ja jatka yrittämistä niin kauan kunnes vihdoin menestynyt – älä luovuta! Näin on alkanut monien menestyneiden brändien tarinat, kuten Fiskars ja Fazer brändien.