Vinkkejä tuottavaan työpäivään

Tuottava työpäivä voi olla kaukainen unelma, koska nykyään tuntuu, että etätyön arjessa ollaan kiinni kokouksissa koko työpäivän ajan ja muulle tekemiselle ei jää yhtään aikaa. Tämä digitalisaatio kuitenkin antaa myös mahdollisuuksia, joilla voi työpäivästä tehdä tuottavamman, unohtamatta muutamaa muuta vinkkiä, joide avulla saat puhtia työpäivään. Kerron tässä hyviä vinkkejä, joilla teet omasta työpäivästä todella paljon tuottavamman.

Uni on tärkeää työpäivän tehoon, joten kun se on huomioitu on myös hyvä varmistaa onnistunut aamu. Monelle suomalaiselle on kahvi, päivän tärkein asia, joka pitää saada heti aamulla. Verkkokaupasta nimeltä https://www.makujakauppa.fi/ voit ostaa itsellesi kunnon kahvinkeittimen, millä työpäivä lähtee hyvin käyntiin. Kun aamupala on hoidettu ja on aika siirtyä työpöydän ääreen kannattaa tehdä muutama jumppaliike, joilla varmistat, että veri kiertää kehossasi kunnolla. Tee vaikka kymmenen kyykkyä ja punnerrusta, jonka jälkeen olet valmis istumaan pöydän taakse. Tätä kannattaa toistaa muutamaan kertaan päivän aikana, jotta energiatasot säilyvät.

Jotta päivä ei olisi pelkkää Teams palaveria, on aika suunnitella oma työviikko digitaalisesti valmiiksi. Aloita luomalla itsellesi tarkka työaika, jonka aikana olet saatavilla. Tämän voi asettaa digitaalisesti myös muiden näkyville omaan sähköiseen kalenteriin. Asetat oman työpäiväsi rajat kalenteriin ja sen ulkopuolella laitteesi eivät reagoi jos saat työpostia tai viestejä. Kun olet asettanut työpäiväsi rajat, voit varmistaa päivän ajalle ruoka sekä tauko ajat. Ne on hyvä merkitä myös kalenteriin valmiiksi toistuviksi tapahtumiksi, jotta niiden päälle ei voi varata palavereja. Omaan kalenteriin on hyvä lisätä myös keskeytyksetöntä työaikaa, jonka aikana voi oikeasti tehdä töitä. Kun pidät näistä muutamista ajoista kiinni voit varmistaa todella tehokkaa työpäivän. Viimeisenä vinkkinä suosittelen varaamaan ainakin omat palaverit siten, että palaverin loppuun jää muutama minuutti aikaa, ennen toisen alkua, jotta ehtii käymään vessassa tai tekemään pikajumpan. Kun toimit tehokkaasti voit työpäivvän jälkeen rentoutua. Täytä olutlasi ja nauti lisääntyneestä vapaa-ajasta.