Kun olet aina kiinni toimistossasi tai juokset eri kokousten välillä, helpoin tapa saada ruokaa kehoosi on joko tilata roskaruokaa tai syödä jotain valmisruokaa. Aina liikkeellä oleville ihmisille terveellinen syöminen voi olla varsin suuri haaste, varsinkin kun heidän budjettinsa on pieni. Onneksi on olemassa kuitenkin erilaisia tapoja, joilla voit vähentää menojasi syömällä terveellistä ruokaa.

Olipa kyse sitten ateriasi suunnittelusta tai riittävästä valmistautumisesta työpäivääsi – nämä vinkit auttavat sinua syömään ravitsevampaa ruokaa. Tulet myös säästämään tuntuvasti rahaa noudattamalla näitä vinkkejä.

1. Sano EI ROSKARUOALLE

Se on ohi. Lopeta se. Älä enää sano itsellesi “aloitan laihduttamisen huomenna” tai “syön vain yhden keksin”. Leikkaamalla roskaruoat ruokavaliostasi kokonaan pois säästät paljon rahaa. Tulet myös huomaamaan kuinka sokeririippuvuutesi ja mielialasi vaihtelut tulevat häviämään lopetettuasi roskaruokien syömisen.

2. ÄLÄ tee ruokaostoksia nälkäisenä

Pahin asia, jonka voit tehdä lompakollesi ja vyötäröllesi, on ruokaostosten tekeminen nälkäisenä. Ruokakauppaan meneminen nälkäisenä ollessasi tekee kaikista esillä olevista ruoista ja elintarvikkeista paljon houkuttelevampia, herkullisempia ja himoittavampia.

3. TUORE VERSUS PAKASTETTU

Tuoreiden hedelmien (etenkin marjojen) ja vihannesten sesonkiaika kestää yleensä vain muutaman kuukauden vuodessa, mikä tekee niistä melko kalliita tavallisille ihmisille. Jos haluat tehdä ruoistasi ravitsevimpia voit hyvin ostaa myös jäädytettyjä kasviksia tai vihanneksia. Vaikka monet nauttivatkin tuoretuotteista enemmän kuin pakastetuotteista, pakastetuotteet ovat yleensä yhtä ravitsevia ja halvempia kuin tuoreet tuotteet.

4. KASVATA ITSE

Jos sinulla on oma pieni takapiha, voit alkaa kasvattamaan siinä omia yrttejä. Tomaattien ja sipulien kasvattaminen auttaa sinua säästämään rahaa ruokamenoissasi parantaen samalla aistejasi. Kasvatettuasi omat tomaattisi voit lopuksi tehdä niistä herkullista ja terveellistä tomaattikeittoa. Laadukkaat kattilat ja keittiövälineet ruokien valmistamiseen löydät KitchenTime verkkokaupasta.