Rentoudu vapaa-aikanasi

Olohuone on paikka, jossa pitää päästä rentoutumaan ja katsomaan lempi urheilua tai omia kiinnostavia sarjoja. Tämän huoneen kruunaa yleensä sohva ja sen valitseminen on yksi suurimmista investoinneista olohuoneessa. Sen takia sohvan valintaa kannattaa käyttää aikaa ja myös rahaa, jotta voi löytää itselleen täydellisen paikan, jossa rentoutua.

Sohvan käyttötarkoitus

Aina ensimmäisenä ei kannata lähteä katsomaan sohvan ulkonäköä ja valitsemaan sohvaa sen perusteella. Ensimmäiseksi on hyvä miettiä, millaisen tarkoitukseen sohvaa käytetään. Monessa perheessä sohvalla löhöillään ja katsotaan televisiota. Tällaista toimintaa varten ei kannata hankkia sohvaa, joka on kova ja kapea sekä joka on tarkoitettu pelkästään istumiselle. Kunnon löhöilysohva voi olla esimerkiksi muhkea kulmasohva. 

Jos haluaa kuitenkin valita esteettisen istumiseen tarkoitetun sohva, voi sohvan lisäksi hankkia nojatuoleja. Nojatuoleja on monenlaisia ja kunnon nojatuolissa pääsee myös löhöilemään ja nauttimaan television katselusta. 

Panosta materiaaleihin

Sohvan materiaalit kannattaa valita hyvin ja niihin kannattaa panostaa hiema enemmän. Laadukas materiaali maksaa huomattavasti enemmän mutta yleensä laadukas materiaali on helpompi puhdistaa ja se pysyy hyvässä kunnossa pidempään. Materiaaleihin voi hankinnan yhteydessä valita erilaisia suojauksia. Kankaille on tarjolla suoja-aineita, jotka voidaan sisällyttää niihin valmistusvaiheessa. Nämä aineet suojaavat kangasta ja helpottavat puhdistusta. 

Materiaaleissa kannattaa harkita myös värejä. Jos kotitaloudessa on lapsia ja kaikki napostelevat sohvalla leffaillan yhteydessä, ei välttämättä kannata lähteä hankkimaan valkoisella materiaalilla olevaa sohvaa. Tummat materiaalit pysyvät puhtaamman näköisinä pidempään vaikka niitäkin pitää puhdistaa.

Lisävarusteet

Sohviin on saatavilla paljon lisävarusteita, jotka tekevät sohvista paljon käytännöllisempiä. Sohviin on saatavilla integroitavia telineitä juomille, naposteltaville ja muulle. Kannattaa tutustua sohva integrointi mahdollisuuksiin ennen hankintaa ja varmistaa, että niitä löytyy riittävästi. Sinulle sopiva sohva voi löytyä Maskusta.