Näin taataan alaisille viihtyisä työympäristö

Viihtyisä työpaikka auttaa lisäämään työntekijöiden hyvinvointia ja takaa heidän tulevan mielellään töihin aamuisin. Ei pidä vähätellä sitä, miten paljon tyytyväiset alaiset helpottavat myös johtajan arkea ja vähentävät esimerkiksi turhia sairauspoissaoloja. Listasin alle muutaman keinon lisätä työntekijöiden tyytyväisyyttä.

Riittävät taukotilat

Lounas- ja kahvitauot ovat alaisten omaa aikaa ja siihen on hyvä panostaa. Tämä koskee erityisesti työpaikkoja joilla ei ole lounasravintolaa, vaan työntekijät tuovat omat eväänsä. Taukotilasta tulisi tällöin löytyä kaikki kahvinkeittimet, jääkaapit, vedenkeittimet ja mikroaaltouunit mitä työntekijät voivat lounaansa säilyttämiseen ja lämmittämiseen tarvita. Kahvin olisi hyvä olla työntekijöille maksutonta, se on pieni hinta maksettavaksi heidän tyytyväisyydestään ja kahvista veloittava työnantaja vaikuttaa pihiltä ja välinpitämättömältä.

Tilojen tulisi olla siistit ja viihtyisät sekä sellaiset, että tilaa on riittävästi sekä työntekijöiden yhteiseen ajanviettoon että omassa rauhassa istumiseen. Joillekin lounastauko merkitsee hetkeä hengähtää kaikessa rauhassa yksinään ja siihen pitäisi olla mahdollisuus yhtälailla kuin sosiaaliseen lounastamiseenkin. 

Lämmin työilmapiiri

Kollegojen ei toki tarvitse olla parhaita ystäviä tai melkein kuin perhettä, mutta ilmapiirin olisi silti hyvä säilyä positiivisena. Ota johtajana vakavasti kaikki mahdolliset valitukset ja pyri kuulemaan kaikkia mahdollisen riitatilanteen osapuolia tasapuolisuuden vuoksi. Sinulla saattaa olla omaa henkilöstöhallintoa, jonka tehtävänä on hoitaa näitä tilanteita, mutta johtajana myös sinun on hyvä osoittaa olevasi kiinnostunut henkilöstösi hyvinvoinnista.

Hyvää ilmapiiriä rakentaa myös esimerkiksi kovan työn reilu palkitseminen. Anna kiitosta siellä missä työntekijä on sen ansainnut, äläkä pihistele esimerkiksi bonusten suhteen. Palkkiot eivät ole puhtaasti menoeriä, vaan panostat niillä siihen, että yrityksesi säilyy toiminnassa jatkossakin.