Näin jäät asiakkaidesi mieleen

Jokaisen yrittäjän haaveena on jättää positiivinen jälki asiakkaan mieleen. Positiivinen muisto varmistaa sen, että asiakkaan on helpompi valita yrityksesi palveluntarjoajakseen heti tai myöhemmin, kun tarve tarjoamallesi palvelulle herää. Asiakkaaseen voi vaikuttaa monilla eri tavoilla, eikä suurin osa niistä vaadi paljoa resursseja tai taloudellista pääomaa. Tässä blogipostauksessa jaan joitakin vinkkejä, joita itse olen oppinut näiden vuosikymmenten aikana, joina olen toiminut yrittäjänä erikokoisissa yrityksissä.

Ehkä helpoin tapa varmistaa positiivisen muistijäljen jättäminen on olla ajoissa. Myöhästely, sekoilu aikataulujen kanssa ja muu epämääräinen ajankäyttö vaikuttaa suoraan asiakkaaseesi – aika on rahaa ja asiakkaan aika on sinun rahaasi. Pidä siis lupauksesi aikatauluista, vastaa tarjouspyyntöihin täsmällisesti luvatun ajan sisällä ja jos joudut muuttamaan aikatauluja, tee se aina asiakkaan ehdoilla.

Toimiston sisustus vaikuttaa paljon siihen, millaisen kuvan asiakkaasi saa yrityksestä. Toimiston sisustukseen voit kuitenkin vaikuttaa pienillä valinnoilla. Hyvinhoidetut viherkasvit tai tuoreet leikkokukat antavat yrityksestä hyvän kuvan, kun asiakkaasi vierailee toimistolla. Erilaisilla julisteilla ja tauluilla voit viestiä sinun ja yrityksesi arvomaailmaa: mitä yrityksestä kertoo esimerkiksi autojuliste, kaupunkimaisema tai maailman kartta taulu? Tällaiset yksityiskohdat ovat tärkeitä silloin, kun asiakkaasi pohtii, millaisen yrityksen kanssa hän haluaa tehdä yhteistyötä.

Helppo tapa tehdä vaikutus asiakkaaseen on tarjota hänelle juotavaa ja pientä purtavaa, kun hän vierailee toimistolla. Kahvia ja teetä kannattaa aina olla tarjolla. Voit hankkia myös pieneen jääkaappiin kivennäisvesiä, virvoitusjuomia tai muita juomia. Esille voi asettaa keksejä, pieniä pähkinä- tai sipsipusseja tai laadukkaita suklaita.

Toivottavasti näillä vinkeillä löydät hyviä tapoja jäädä asiakkaasi mieliin positiivisella tavalla! Blogissani olen jakanut sisustusvinkkejä, joita kannattaa myös noudattaa miellyttävän toimistotilan rakentamiseksi.