Mitä yrittäjän keittiöstä kannattaa löytyä?

Yrittäjän aika on yleensä aina kiireistä ja melkein aina aika meinaa loppua kesken. Siksi kannattaakin valita hyvät ja laadukkaat työskentelyvälineet keittiöön, jotta aikaa säästyy ja lopputulos on varmasti hyvä.

Keittiövälineitä onkin tarjolla vaikka millaisia ja monen eri laatuisia. Kannattaakin olla tarkkana, jotta valitsee varmasti toimivat ja laadukkaat versiot ja näin säästät aikaa ja parhaimmassa tapauksessa myös rahaa. 

Terävät ja laadukkaat veitset ovat keittiön kulmakivi

Jokaisen kotikokin, sekä ammattilaisen keittiöstä löytyy tai ainakin olisi löydyttävä hyvät ja terävät veitset. Veitsien avulla leikataan, fileerataan, fileoidaan, pilkotaan ja paloitellaan valtavasti erilaisia ruoka-aineita ja sen takia veitsien onkin syytä olla terävät ja varmasti toimivat. Valitse siis oikeasti laadukkaat, esimerkiksi Fiskars veitset, joiden avulla saat nopeasti pilkottua raaka-aineet tarvitsemaasi muotoon näin säästät aikaa. 

Veitset ovatkin siis todella tärkeitä työkaluja keittiössä ja ruokaa laittaessa. Kun veitset ajan myötä tylsyvät, kokeile teroittaa niitä helposti, edullisella kotiin hankittavalla teroittamiseen tarkoitetulla laitteella. Näin veitset pysyvät hyvänä pidemmän aikaa, eikä ruoan laittaminen keskeydy tylsien veitsien takia.

Valitse tarpeisiisi sopivat kattilat ja pannut

Erilaiset ruoat valmistuvat eri tavalla ja niihin voidaan tarvita monia erilaisia kattiloita tai pannuja. Näissä ei kuitenkaan kannata säästää, jotta ruoka valmistuu nopeasti ja hyvin. Valitse siis mieluummin laadukkaat kattilat, joiden avulla ruoka ei pala pohjaan ja kypsentyy tasaisesti. Näin ruoan laittaminen sujuu paljon helpommin, eikä raaka-aineita mene hukkaan. 

Muista kuitenkin ruokaa laittaessa ettei täydellisyyttä ole olemassa, vaan tärkeintä on että ruoka on hyvän makuista ja varsinkin muille tarjoiltaessa sopivaa ja herkullista. Nauti siis hyvästä ruoasta ja sen tekemisestä parhaasi mukaan.