Luo viihtyisä kotitoimisto näillä helpoilla vinkeillä

Etätyöskentely on toisille mieleistä ja toisten silmissä täysi kauhistus. Siitä on kuitenkin tullut väistämätön osa nykyaikaa, johon meidän kannattaa vain pyrkiä sopeutumaan. Etätyöskentelystä saa luotua huomattavasti miellyttävämmän kokemuksen panostamalla kotitoimistoonsa kunnolla, niin että siellä tekee mieli viettää aikaa työpäivän verran. Erillinen toimisto on hyväksi työelämän ja vapaa-ajan erittelemiseksi, sillä muuten työ saattaa seurata liikaa myös työtuntien ulkopuolelle.

Jos olet joskus työskennellyt kotisi ulkopuolisessa toimistossa, voit heti ottaa siitä hieman inspiraatiota kotitoimistoosi. Panosta huoneen sisustukseen sekä viihtyvyyden että käytännöllisyyden kautta. Löydät huonekaluja esimerkiksi https://www.masku.com/  valikoimasta. Valikoi itsellesi silmääsi miellyttävä toimistopöytä, jonka laatikoissa on tilaa kaikelle tarvitsemallesi – kaiken ei tarvitse olla koko ajan näkyvillä pöydän päällä, sillä se luo enemmän mielikuvaa kaaoksesta kuin järjestelmällisyydestä. Panosta myös ergonomiseen ja laadukkaaseen toimistotuoliin, joka tukee selkääsi kunnolla. Olet taatusti tehokkaampi työssäsi, kun sinulla ei kulu ylimääräistä aikaa epämukavan olosi korjailuun.

Tarkoitus ei kuitenkaan tosiaan ole tehdä toimistostasi täysin kolkkoa työnurkkausta, jossa ei sovi suoda ajatustakaan työn ulkopuolisille asioille. Piristä tilaa esimerkiksi huonekasveilla, valokuvilla ja tauluilla. Jos todella haluat panostaa, eivät esimerkiksi toimiston oma kahvinkeitin tai minijääkaappikaan ole täysin poissuljettuja vaihtoehtoja. Pidä kuitenkin mielessä, että on täysin hyväksyttävää myös poistua silloin tällöin toimistosta työpäivän aikana, esimerkiksi juuri käymään jääkaapilla tai hakemaan kahvia. Tee tilasta oman näköisesi ja viihtyisä, ettei töiden tekeminen siellä tunnu vastenmieliseltä. Viihtyisä toimisto peittoaa sängystä tai sohvalta käsin epäergonomisessa asennossa tehdyt työt mennen tullen ja pitää mielesi huomattavasti virkeämpänä.